Les aplicacions de la realitat virtual al món cultural de les Terres de lEbre, en una jornada al CoebreLAb 5G Rural
El CoEbreLab 5G Rural, el laboratori d’innovació social ubicat al Polígon del Molló (Ribera d’Ebre), ha acollit una jornada sobre l’aplicació de la realitat virtual al món cultural de les Terres de l’Ebre, dirigida a representants municipals i tècnics de Cultura.
Un punt de trobada que ha permès als ajuntaments de les Terres de l’Ebre conèixer experiències al voltant del patrimoni i la digitalització que s’estan duent a terme a les Terres de l’Ebre. Així, s’han exposat dos projectes de cultura digital. D’una banda, Karina Simieli i Miquel Pérez, d’EspaciaXR, han mostrat un cas de realitat virtual aplicat al món iber a la Ribera d’Ebre: la proposta dels ajuntaments de Tivissa i Vinebre d’aplicació de la realitat virtual lligada als poblats ibers. D’altra banda, Josep F. Moragrega i José Antonio Muñiz, director de la Ségola PD&M i de Digivision, respectivament, han apropat el projecte de realitat virtual del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova.
També s’han abordat les oportunitats de la cultura digital a les Terres de l’Ebre, amb una xerrada a càrrec del tècnic informàtic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i comissari d’Ebre Lumen, el festival de videomapping a la natura de Catalunya, Albert Pujol.
La trobada, que també ha buscat incentivar el disseny de projectes, ha comptat amb les intervencions dels alcaldes de Móra la Nova, Francesc X. Moliné; i Tivissa, Montserrat Perelló; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni, i la directora general d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura, Marisol López.